A webhely a cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát

Hungarian
English
Romanian
French
Termék csoportok

Útmutató a gépi tűink használatához, mit, mire használjon

Dr. Handa Tibor

Az elmúlt 30 évben, mióta Magyarországon is adott a gyökérkezeléseknél a gépi feltágítás lehetősége, temérdek cég többféle tű-rendszert fejlesztett ki, ezáltal pedig a fogorvosok el lettek halmozva termékekkel, információkkal. A túlkínálat és a gyors fejlődés hatására sokan, köztük én is szédülni kezdtem és nehezen igazodtam el, hogy melyik típus mire való. Ebben a rövid útmutatóban összefoglaljuk Önnek, hogy mit, mikor használjon.

Az általunk képviselt Shenzen Superline Technology Co. a világon egyedüliként gyártja a legismertebb márkák (Dentsply, VDW, Micro-Mega) legtöbb típusú tű-rendszerével egyenértékű gépi gyökérkezelő tűket. 17 éve gyárt NIC® márkanéven fogászati NiTi eszközöket és 7 éve az endodonciában is bejegyzett védjegyei és újításai vannak. 34-féle rendszerhez kínálnak jó ár/érték arányos terméket.

Érdemes elolvasni egy kellemesen csalódott kollégánk véleményét:

Napjainkban az endodoncia már annyit fejlődött, hogy túl kell lépnünk azon, hogy egy gépi tű-rendszer használata jó minden kezelendő csatornához.

Mivel  nagyon nagymértékben eltérnek egymástól  hosszban, vastagságban, görbületben, ezért minimálisan 3-4 tű-rendszert kell gyakran cserélgetnünk a hatékony, gyors, biztonságos kezelés kivitelezéséhez.
 
Lássuk a leggyakrabb eljárásainkhoz és csatorna formákhoz melyik általunk ajánlott tű-rendszer  a legjobb választás:
(további információkat a termékek nevére kattintva, a termékleírásokban talál)

 
1. Gyökértömés eltávolítás: 
  • O-file
  • O+ file( =Protaper Universal Retreatment)
2. Csatorna bemenettágítás: 
3. Csatorna előtágítás, "csúcsig hatoló ösvény" kialakítás:
4. Teljes csatorna feltágítás Crown-Down technikával:
 
A) tág, kevéssé görbült csatornákban (15° alatt)
B) szűkebb, görbültebb csatornákban (15-35° között)
körbenforgó mozgás
reciprok

C) szűk és erősen görbült csatornákban( 35° feletti )

Már csak azt kell eldöntenünk, hogy a körbenforgó mozgást preferáljuk (U, X, PRG, O, T, A fájlok) vagy a reciprok (V-, W-fájlok) mozgást, és máris lecsökken a termékkavalkád egy jól körülírt termékkörre.

A gyártónk következetesen a fejlesztéseinek sorrendjét azonos jelekkel és színekkel címkézi:
  1. generáció: egy betűjel után pusztán a file szó van (színűk: ezüst)
  2. generáció: + jellel elátott rendszerek (gold = arany szín)
  3. generáció: - blue utótag (kék szín)
  4. generáció: - gray utótag (barnás-szürke szín)

Ez nagyon felhasználóbarát megoldás, mert sokszor jelent problémát sterilezés, fertőtlenítés vagy használat után az asszisztensnőnek vagy fogorvosnak a különböző tűk elkülönítése.

Ahogy haladunk előre a generációk mentén, úgy lesz egyre rugalmasabb, hosszabb élettartamú, "gyengédebben" forgácsoló, biztonságosabb és csatorna formát jobban tisztelő minimál invazívabb ("emlékezőbb") a tű.
Minden Nikkel-Titán tűnkhöz forgalmazunk egyedi méretű guttaperchát és papír poént a gyorsabb és tökéletesebb szárítás érdekében.
 
Dr. Handa Tibor
fogszakorvos 
a Keverőcsőr Webáruház alapítója
 
Letölthető katalógusok:
Tartalomhoz tartozó címkék: hír Professional