A webhely a cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát

Hungarian
English
Romanian
French
Termék csoportok

Egy kombit adományoztunk a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolának

Egy kombit adományoztunk a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolának
Mindig fontos volt számunkra a cég fő profitorientált tevékenysége mellett a társadalmi felelősségvállalás és a jótékonykodás.


Évek óta részt veszünk a Baptista Szeretetszolgálat Karácsonyi Cipősdoboz akciójában. Adományoztunk többek között a Bethesda Gyermekkórháznak és a SOTE Klinikának, eddigi legnagyobb adományunkat a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványnak adtuk.

 

Magyarországon 10 ezer vak ember és 80 ezer látássérült él. Nem minden látássérült igényelne maga mellé négylábú társat, de nagyon sokan vannak, akik viszont szeretnének. Összesen 150-200 vakvezető kutya él idehaza, természetesen sokkal többre lenne igény, de a közakadozásból működő három vakvezető kutyakiképző iskola és az anyagiak ezt teszik lehetővé. Összehasonlításképpen: Angliában évente ezer eb áll szolgálatba. Egy vakvezető kutya felnevelése és kiképzése 2 millió forintba is kerülhet. A befektetés kockázatos: a kölykök kiválasztásakor nem lehet tudni, melyik lesz alkalmas a feladatra, 100 kutyából átlagosan 5-6 megfelelő. 

Bár kiemelten közhasznú tevékenységről van szó, sajnos Magyarországon a vakvezető kutyaképzés is az alulfinanszírozott területek közé tartozik, ezért nagyon fontosak a magánadományok. Amennyiben Ön is szeretné támogatni a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát, kérjük, hogy látogasson el erre az oldalra.