A webhely a cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát

Hungarian
English
Romanian
French
Termék csoportok

Guttaperchavágót adományoztunk a Bethesda Gyermekkórház SNI Fogászatának

Tudomásunkra jutott, hogy a Bethesda Gyermekkórház SNI Fogászatán a műtéti körülmények speciális feltételeket igényelnek. Az itt dolgozó fogorvosok munkáját - többek között a fokozott robbanásveszély miatt - egy guttaperchavágó nagyban megkönnyítené, ezért úgy döntöttünk, hogy a kórháznak adományozunk egy ilyen praktikus és hasznos eszközt.


A készüléket Tamásné Bese Nóra, a Bethesda Gyermekkórház kommunikációs vezetője vette át Dr. Handa Tibortól, a Keverőcsőr Webáruház alapítójától 

A budapesti Bethesda Gyermekkórházban 2015 októberében jött létre az SNI fogászat. A szolgáltatást az alapbetegségük miatt speciális bánásmódot igénylő gyermekek vehetik igénybe, akikkel fizikai vagy mentális adottságaik miatt még nagyon rövid ideig tartó kooperáció sem lehetséges.

Olyan többek között autizmussal, Down-szindrómával, epilepsziával, alapbetegséggel élő gyermekek juthatnak az altatásban történő fogászati kezeléshez, akiknek korábban az ellátása nem volt megoldott. Nagyon sok gyermek maradt emiatt fogászati ellátás nélkül. Nem egy esetben a fogászati kezelés a foghúzásra korlátozódott.

A 2016-os évben a Bethesda Gyermekkórház SNI fogászatán 112 kis beteg fogászati kezelését végezték el. Tavaly júniustól már heti két alkalommal, csütörtöki és pénteki napokon zajlanak az altatásban történő fogászati kezelések. A kapacitásbővítést a megnövekedett betegszám és az a törekvés indokolta, hogy a gyakran súlyos alapbetegségben szenvedő betegeik számára a várakozási idő a lehető legrövidebb legyen, melyet így sikerült egy hónapra lerövidíteni.

Betegutak:

1.1.  A Bethesda Kórházban kezelt vagy rehabilitációban részesülő betegek, akik alapbetegségükből adódóan speciális bánásmódot igényelnek, együttműködésükben korlátozottak, és emiatt a fogászati ellátás csak általános anesztéziában végezhető el.

Bejelentkezni, bővebb felvilágosítást kérni keddi napokon, 9 és 12 óra között lehet Lesti József koordinátornál ezen a telefonszámon: +36 30 457 76 52

1.2.  Azok az otthonukban vagy otthonban ápolt, gondozott gyermekek, akik megfelelnek az 1.1.-ben foglalt kritériumnak és szüleik/gondviselőik/kezelőorvosuk kéri(k) a fogászati kezelés elvégzését.

1.3. Azok a gyermekek, akik a Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján (1085 Budapest, Szentkirályi u. 47. V. emelet) állnak kezelés alatt és megfelelnek az 1.1.-ben foglalt kritériumnak.

Ha Ön is szeretne hozzájárulni a Bethesda Gyermekkórház SNI Fogászat felszerelésének fejlesztéséhez, az alábbi készülékeknek nagy hasznát vennék

·  Gyorsabb fotopolimerizációs lámpa

·  Mini fejű kézidarabok, kisfejű könyökdarabok
 


További cikkek Blogunkban:

A világ 7+1 legérdekesebb fogorvosi rendelője

A világ 7+1 legérdekesebb fogorvosi rendelője
 

Még ha nem is retteg minden páciens a fogorvostól, valószínűleg mindenkiben van egy kis szorongás amikor belép a rendelőbe. Mindez akár meg is változhat, ha a fogorvosok barátságosabb vagy karakteresebb fogorvosi rendelőben fogadják pácienseiket.
Tekintse meg galériáriánkat >>>
,,Aki jól választ, akár egy nyaralás árát is megspórolhatja!”

,,Aki jól választ, akár egy nyaralás árát is megspórolhatja!”
 

Alig két éve indult, és 2015-ben az év fogászati kereskedőjének választották a Keverőcsőr Webáruházat. Dr.Handa Tibor fogszakorvossal, a Keverőcsőr Webáruház alapítójával és Cziglán Tamással, a webáruház marketing-tanácsadójával beszélgettünk.
Olvassa el a dental.hu interjúját >>>

 

Tornagyakorlatok Fogorvosoknak!

Nem minden tornagyakorlat tesz jót a fogorvosoknak
 

A fogorvosok munkájuk során egyoldalú izomterhelésnek vannak kitéve, különösen azért, mert nagy részben előrehajló fejjel és háttal, testüktől eltartott, előrenyújtott karral kell dolgozniuk. Ennek következménye sok esetben a nyak, váll, illetve hát táján jelentkező fájdalom.
Így válasszon gyakorlatot >>>